کمتر بافته دست بشر را پیدا می کنید که به اندازه فرش با زندگی افراد عجین شده باشد. فرش ضمن آنگه رنگارنگ و آسایش بخش است، نگهداری اش بسیار راحت است. گرچه فرش چندان ارزان قیمت نیست اما برای فروش کردن، اقتصادی تر از فرش وجود ندارد زیابیی و دوام فرش در درجه اول به نحوه نگهداری از آن بستگی است. نگهداری مناسب مانع کهنگی فرش در طول زمان می شود. بر حسب مکان مورد مصرف، نحوه نگهداری و نظافت فرش فرق می کند. نگهداری مناسب شامل نظارت با جارو برقی و شستشو دوره ای با شامپوی فرش است.
این نکات برای افزایش طول عمر و نگهداری مطلوب قالیچه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بسته به محل قرار گرفتن قالیچه و میزان تردد روی آن باید روی فرش را چند بار در هفته جارو برقی کشید، چون تمیز بودن فرش تاثیر زیادی بر طول عمر آن دارد. بنابراین توصیه می شود تا فرش را دو بار در سال با شامپوی فرش شست و شو داد. برای افزایش طول عمر فرش هر چنمد وقت یکبار باید جای آن را تغییر داد تا تردد زیادی باعث فرسشودگی و از بین رفتن آن نشود. اگر امکان تغییر مکان فرش وجود ندارد توصیه می شود تا فرش را بچرخانید جهت خواب آن را تغییر دهید. نور مستقیم آفتاب باعث تغییر رنگ فرش می شود. به همین دلیل هنگام تابش نور مستقیم باید از آفتابگیر در پنجره استفاده کرده و یا پنجره را بست. در صورت لک شدن فرش باید لکه ها را هر چه سریعتر از روی آن پاک کرد تا جذب فرش نشود. پاک کردن سریع مانع از جمع شدن باکتری و میکروب روی فرش خواهد شد.
۱) ابتدا تکه های بزرگ آشغال را بردارید (کاغذ، پوست میوه یا شکلات، دستمال کاغذی)
۲) سپس خوب جارو کرده تا خاک را از سطح قالیچه جمع آوری شود.
۳) یکبار خوب جارو زدن کافی نیست.
۴) با استفاده از مواد پاک کننده مخصوص قالی را لکه گیری نمایید.
۵) فرش های داخل لابی باید روزانه نظافت شوند. بنابراین لازم است آشغال های روی آن جمع آوری و سپس لکه گیری شود.
دوره زمانی شستشوی فرش ها
نظافت با جارو برقی به تنهایی نمی تواند ظاهر فرش را درخشان نگاه دارد. بر اساس عوامل مختلف، ممکن است نمای فرش بعد از چند سال جذابیت خود را از دست بدهد. دفعات انجام نظافت بر نحوه شرایط استفاده از فرش، وضعیت غبار درون آن، نوع الیاف، مشخصات بافت، رنگ و غیره متفاوت است. به طور کلی فرش منازل مسکونی ۱ تا 5/1 سال یکبار، به نظافت احتیاج دارند. مگر آنکه به نحوی غیر متعارف کثیف شده باشند که باید آن را زودتر تمیز کرد. در هتل به دلیل رفت و آمد زیاد روی فرش هایی که در فضای عمومی قرار گرفته اند هر ۶ ماه یکبار با شامپو مخصوص فرش ها باید شستشو شود.
چگونه می توانید در نظافت فرش خود کمک موثری ارایه کنید.
مواد شیمیایی تمیزکننده و روش های مختلف نظافت بر حسب جنس فرش ممکن است متفاوت باشند. نحوه مصرف و وضعیت فرش و دفعات قبلی نظافت و نوع آن را برای شرکت قالیشویی توضیح دهید. برای مثال اگر فرش خود را چندین بار شامپو زده اید، وجود مقداری بقایای شامپو در تار و پود فرش امری طبیعی است و اگر این مساله به موسسه قالیشویی اطلاع داده شود، می توانند روش مناسبی را برای شستشو انتخاب کنند. اگر بر روی قالی لکه ای وجود دارد آن را به مامور قالیشویی نشان دهید و در مورد علت به وجود آمدن لکه توضیح کافی دهید. بعضی از لکه ها مانند اثر مواد سفیدکننده، کپک و غیره، ممکن است به سادگی قابل رفع نباشد. اطلاع صاحب قالی از این مساله باعث می شود تا او انتظار بی موردی از شرکت قالیشویی نداشته باشند. هنگامی که قالی را تحویل می گیرید، اگر هنوز رطوبت دارد، حفاظ زیر پایه مبل را تا خشک شدن کامل بر ندارید چون بعضی از حفاظ های چوبی علاوه بر صدمه دیدن در اثر رطوبت، ممکن است به قالی رنگ پس بدهند و در پایه های فلزی زنگ زدگی ایجاد شود.
رعایت نکات زیر باعث می شود که کیفیت قالی پس از شستشو تا مدت ها حفظ شود:
۱- جریان هوا را تا خشک شدن قالی حفظ کنید در صورت امکان پنجره را باز نگه دارید.
٢- تا ۲۴ ساعت یا بیشتر، از راه رفتن و بازی کردن کودکان بر روی قالی تازه شسته شده جلوگیری کنید.
۳- تا ۲۴ ساعت یا بیشتر بر روی قالی تازه شسته و خشک شده راه نروید.
۴- حفاظ های زیر پایه مبل ها را تا خشک شدن کامل قالی بر ندارید.
5- پس از خشک شدن، بر روی فرش یک بار جارو برقی بکشید و به دنبال آن با نظم همیشگی به نظافت قالی بپردازید.
انواع حفاظ پنجره ارزان در تهران
پشتیبانی سایت های حفاظ ساختمان
تولید کننده انواع حفاظ روی دیوار
درب و پنجره دوجداره آلومينيومی
فروش انواع نرده حفاظ آهنی تهران
ساخت پنجره دوجداره آلومینیومی در تهران